5. maj 2008

Sparekniven

(En Elver "spare" kniv - hvad ellers?)
Inspireret af Jeannette Mariaes inlæg, om at vælge en livsstil, hvor man minimerer sine omkostninger, så kommer mine valg her. For jeg sad og følte mig som een, med massiv shopoholic-syndrom, Hvilket jeg i perioder også har. Men vi har da taget nogle store valg. Vi havde en grund i Herringløse 6 km. syd for Veksø i nogle år. Men da jeg fik Sclerose var jeg meget bekymret for min fremtid. Vi så på et træhus, som vi gerne ville bygge og det blev bare så dyrt. Så efter meget snakken, satte vi det til salg og tjente en god sjat penge. Vi købte bil, møbler, fjernsyn, anlæg, betalte vores bryllup, rejste til New York, købte aktier for resten og det er bare den bedste beslutning vi tog der.
Vi gør nok mange små ting for at spare penge. Vi byttede vores kæmpe øse ud med en mindre og mere økonomisk bil. Preben kan tage mad med fra arbejde ret tit, vi cykler begge på arbejde de fleste dage nu, i stedet for at tage scooter og bil, så der sparer vi en del. Vi kunne sagtens spare en masse penge, hvis det vi købte, ikke var drikkevarer, hvad det tit ender med. Juice, saft, mælk, dansk vand og så videre. Vi kan jo sagtens nøjes med vand og the. Så det er noget, jeg vil tænke over nu, når vi handler. Det er lidt sjovt, at begynde at tænke i de baner.
Jeg har lyst til at spare på vores rejser. Det elsker jeg bare og jeg vil rejse, mens jeg er ung og frisk. Max skal da også med på nogle store rejser, han skal se lidt af verden sammen med os. Vi behøver heller ikke, at købe så meget tøj til Max. Han har 2 sække i kælderen og det er godt nok meget. Så måske skal vi tænke lidt over, hvad han egentlig behøver og så købe noget af det brugt. Det er et hit! Tak for tankerne Jeannette Mariae, du er god til at få det til at knage på den gode måde ; )

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Selv tak. Du skal vide, at det på ingen måde er min hensigt, at få dig til at føle dig forkert mht. dine indkøbsvaner. Jeg synes, det er skønt at følge dem, skal du vide. Det er meget inspirerende. Jeg tror bare, at det er godt med valg ind i mellem, hvad livsværdier angår. Så kan man jo vælge retning og gå små skridt ad gangen, så man ikke dør i det. God aften herfra ;-)

Rikke Bruun Berthelsen sagde ...

Nej, sådan tog jeg det nu heller ikke til mig. jeg kommer vist bare hurtigt til at forsvare, at jeg er sådan en shopper. Men de store ting i vores økonomi er der meget tanke bag. Vores såkaldte "lommepenge" bruger jeg da. "Der er jo ikke lommer i det sidste sæt tøj", som min mor altid siger. Men det er jo bare godt at komme til at tænke over det. Det er da mere sådan jeg ser på det. Der skal jo være plads til forskellighed ; )