20. februar 2012

Jeg har ikke været opsøgende nok...

...altså ift. at kende min sclerose. Jeg har fundet det håbløst at konfrontere den side af mig med alt det triste der er at finde ud af. Jeg fokuserer på det jeg kan og det der lykkedes og det er som sådan rigtig sundt at forholde sig positivt til sit liv. Men rent faktisk kunne det jo være jeg kunne få det bedre.

Jeg lider af ret smertefulde ledsmerter især i mine knæ og også andre steder faktisk. Men nu har jeg så for første gang i laaang tid være inde på scleroseforeningens hjemmeside og fundet ud af, at de der D-vitaminer som jeg lige er begyndt at tage, kan gøre en stor forskel på mange ting. Sollys og 30 min. motion dagligt, få jeg dækket i form af godt nok en lidt opbrudt tur frem og tilbage til toget. Men er da sammenlagt oppe på cyklen i 30-40 min. Nu kommer der snart træningslokale og dermed er alle undskyldninger om penge, tid og ja...lyst faldet bort. Jeg skal!

4 kommentarer:

mette b sagde ...

Jeg kan godt følge dig i at det er træls at læse om sin sygdom, det er lige til at komme i dårligt humør af. Men det er også godt at vide en hel masse, så man kan hjælpe sig selv til at få det bedre. Godt du er startet på d-vitaminerne og god fornøjelse med træning og solskin!

Madame sagde ...

Jeg synes, det er godt at vide, at der er noget, du kan gøre selv, Rikke - fx tage D-vitamintilskud og dyrke motion.

Rikke Bruun Berthelsen sagde ...

Mette: Det er nok med at ignorer det man kan og lære at leve det bedst mulige liv og det er så skide svært for mig at indse vigtigheden i at leve sundt. Det er jo ikke fordi jeg mangler grunde til det : )

Madame: Der er mange ting man selv kan gøre, men det ender tit ud i en jungle afkosttilskud og træningsmuligheder og så glemmer jeg at mærke hvad jeg selv er til, for der er sku mange ting at gøre, det er bare lige hvad ; )

Rikke Bruun Berthelsen sagde ...

Iøvrigt så forbandt jeg ikke de ømme led med sclerosen og det er jo hvad der sker, nr man ikke har nogen at spejle sig i. Men nu hvor jeg kender værtsdyret (hæ hæ) så er det msåke lidt nemmere at bekæmpe : )