24. oktober 2009

En rose til Helle


Helles Rose

På facebook skriver Helles venner følgende;
"Vores veninde, Helle Thomas, er blevet ramt af den sjældne og dødelige sygdom A.L.S. Det er en form for muskelsvind, hvor nervecellerne i den forreste del af rygmarven og hjernebarken langsomt går til grunde. Symptomerne er fremadskridende, og flere og flere af kroppens muskler vil blive lammede. I senere stadier vil også vejrtrækningen blive påvirket."
Derfor har de lavet en facebook-grupp og en indsamling til Helles behandling, som foregår i Thailand og som går ud på at give Helle raske stamceller og det koster 500.000 kr. Der er allerede indsamlet et stort beløb, så det ser ud til, at Helle kan få den nødvendige behandling : )

2 kommentarer:

Fru E sagde ...

Min mand møder ALS patienter i forbindelse med sit job (handicaphjælpemidler) og det er en meget barsk sygdom. Det sidste der svigter er hjernen, så imens de bliver mere og mere syge er de klare i hovedet.

Hvorfor f***** skal der være så mange barske sygdomme der tager så mange gode mennesker fra os :(

Rikke Bruun Berthelsen sagde ...

Fri E: Ja, jeg har da selv set et par i familien dø af kræft og har p.t. en moster med en tumor i hjernen. Det er absolut ikke fair og skide tarvelig og desværre tror jeg på at mange af sygdommene vi ser er et billede på den måde vi lever på generelt. Ikke fordi den enkelte ikke har levet sundt måske. Men flere og flere får sclerose, demens mv. Det er ret så frygteligt. Jeg er meget bevidst mht. til min diagnose og har taget mit ansvar for dens komme og meget mere skal der gøres, når jeg en dag tager mig selv alvorligt nok!