8. februar 2009

Den gode søvn

UPDATE: Vi kom i biffen og så "He's just NOT that into you" mener jeg det var, med Jennifer Aniston mfl. Og hende elsker jeg jo, så det var en sød og sjov film, vi droppede "under himlen", da vi nok begge havde mere lyst til en komedie. Amalie passede Max og det var gået godt - ligesom vi havde forventet ; ) Men da Preben ville køre Amalie hjem vågnede Max....som altid her i de sidste 3 uger og så starter hele showet. Men i aften kører 5 minutters reglen og jeg er fuld og fast besluttet på at det nok skal gå. Indtil videre har jeg være derinde 2 gange og han siger ikke rigtig mere og jeg er sku stolt. Hvor er det typisk altså. Tag jer sammen Preben & Rikke.... Så mange bekymringer og snakke for så lidt...please!
Det er ved at være et stykke tid siden Max har sovet en hel nat i sin egen seng. Vi har ellers intentionerne i orden og vil gerne være konsekvente, men puha...hjertet får ondt, når han er så ked af det. I går puttede Preben ham og det gik fint, det er ikke det der giver de store problemer, så længe han er træt. Men han vågner hver aften, når vi er på vej i seng og så har vi kampen, der hvis vi tager den lette løsning ender med at han sover hos os resten af natten, men det er så det vi gerne vil vænne ham af med. I går lod vi ham blive sin sengen og gik dering hver 5. minut ca. Han var helt vildt ulykkelig og efter 45 min ca. kunne jeg ikke holde det ud mere. Svagt...ja. Men jeg hentede ham. Dan han så var mega frisk inde i vores seng og snakkede løs, så blev det faderen for meget og så var det vi tog turen tilbage til hans egen seng og der gik 5-10 min. og så sov han. Absolut ikke måden at gøre det på, men måske vi kan tage kampen er over de næste par dage og så ved vi jo af tidlige erfaringer, at den slags altid kommer bag på os og faktisk er hurtige at ændre : )

3 kommentarer:

Fru Lipka sagde ...

Søde Rikke, der er ikke ret mange nybagte forældre, der ikke har prøvet dén trummerum, og jeg kan sagtens forstå jeres frustration.
Jeg har født 4 børn, og den første var jo vores prøveklud, så at sige, hvor vi prøvede alt det du har nævnt og lidt til. Hun sov i vores seng til hun var 3 år. Det orkede vi ikke igen, så de næste tre børn har fra omkring 3-ugers alderen været vænnet til at sove i deres eget værelse, og det har været fantastisk.
Der er mange bud på, hvordan man gør, men prøv f.eks. at følge det her link: http://www.netbaby.dk/artikler/veogvel/soevn.asp
Det er råd, som flere af vores venner har fulgt, og man kan have hjertet med sig. Kig især efter afsnittet med "5-minutters reglen".
Held og lykke og mange gode tanker til jer.

Rikke Bruun Berthelsen sagde ...

Vi brugte 5 min. reglen igår kan man vel sige, hvis det er sådan jeg forstår den. Men jeg vil da gå i og læse lidt om det ; ) Tak. Vi bliver nok bare lidt mindre rummelig når vi selv er trætte og der er det nok vi lader ham græde lidt længere. Men jeg ved jo, at når først man har taget den beslutning, så er det som regel nemt nok. Max har faktisk også sovet hos sig selv fra starten stort set, vi havde en gyngevugge og den har ikke kun været god...desværre. De vænner sig til bevægelse, så alene det tog sin tid at slippe af med. han sover faktisk bedst hos sig selv, men det er den der fase, hvor man skal være mere selvstændig og samtidig vil man gerne have sine forældre tæt, vildt frustrerende og det gør ham virkelig ulykkelig.

Etcetera sagde ...

Det var en fornøjelse at passe Max :-) Godt at høre, at det gik ok med søvnen. Hav en dejlig ferie!