27. januar 2009

Global glæde og joyrides

Jeg er enig med direktøren for Nonbye A/S, der klipper alt om finanskrisen ud i avisen, før den må læses og det er bare ikke noget man snakker om. Sandheden bliver ikke mere sand af, at man hører om den hele tiden.
Jeg tror faktisk på, at man kan fake glæde indtil den indfinder sig. Det har fået mig videre og igennem småkriser. Så denne krisen får ikke lov til at sætte rod herhjemme. Preben blev opdagt og det er jo bare et spark bagi, for han var dybest set ikke glad for arbejdet mere. Det var perfekt i lang tid, men med nye ledere kommer der nye arbejdsvilkår og de blev bare ikke bedre. Nu kan han tage sig god tid til at søge noget nyt og jeg er sikker på, at han bliver gladere i det lange løb, for nu finder han netop det han gerne vil og kan starte på en frisk.
Jeg ser alle de kriser, jeg selv har været ude for, som små puf bagi. Det har jo gjort mig til den Rikke jeg er i dag og det er ikke en perfekt en, men jeg har det virkelig meget bedre end for 10 år siden. Jeg har altid lysten til at komme videre, til at forbedre og udvikle mig. Det har været en vigtig evne i mit liv og sådan er livet jo så smukt. Man bliver udsat for diverse røvture, men hvis man ser det som en del af the ride, så bliver det bare lidt mere tåleligt og så er det med at få det bedste ud af det.
Jeg læste en bog om at føde lige et par uger inde jeg fik Max. Den skrev at hvis man går i panik, når man får veer, så kan en fødsels være rimelig slem. Men hvis man stiger på toget og indlever sig i det der sker og accepterer smerten og arbejder med og ikke imod, så bliver det en langt federe oplevelse. Join the joyride : )

2 kommentarer:

Losarinas mor sagde ...

Smuk at du evner at se dine kriser , som udvikling :-)

Rikke Bruun Berthelsen sagde ...

Det er ikke altid nemt, men den eneste vej op tror jeg. Lykken er et valg. Den bog har jeg læst 2 gange og tror på budskabet : )