25. februar 2008

Tænk over det, du!


Vi har lige set Sicko om det amerikanske sygeforsikringsvæsen, der svindler folk og lader dem gå til, fordi de sinder smuthuller så de ikke mener de skal behandle de syge. Grotesk. I Frankrig er det offentlige sygehusvæsen endnu bedre end i Danmark og børnepasning og hjælp til nybagte forældre også. Der kommer en og hjælper til de første 3 måneder man går hjemme med den lille i 4 timer hver dag og vasker tøj og hjælper til.
Men vi skal ikke klage over vores lille land. Det kunne altid blive bedre. Men tag bare min sygehistorie og regn den om til cool cash.
Indlagt en uge i 2002 pga. mavesår. Sygeseng i en uge løber op i ca. 18000kr., 6 poser blod kr.36000, en gastoskopi, som jeg ikke kender prisen på. I alt 54000 kr.
Siden jeg fik Sclerose har jeg fået en MR scanning som den dyreste og 4-5 andre scanninger eller undersøgelser. Jeg har fået Avonex i lidt over 3 år =336000kr.
Jeg går p.t. hos en psykolog hvor egenbetalingen er ca 285, men jeg får 100 refunderet af Danmark, som jeg er medlem af. Jeg skal gå hos en psykiater og der kan jeg efter hvad lægen siger gå på ubestemt tid og skal ikke betale for det. Jeg fåt tilskud til alt medicin go det er en betydelig andel - desuden får jeg refunderet lidt under halvdelen af det beløb fra Danmark.
Ud over alt dette går jeg til kontrol på nerologisk ambulatorium, har født på Herlevt hospital, modtaget hjælp og vejledning fra den bedste sundhedsplejerske m.v.
Jeg er henrykt for, at jeg ikke bor i USA, for så ville jeg da være runieret.
Vi skal tænke meget over hvad vi har herhjemme og aldrig lade os nøje, for det kan altid blive bedre. Det er ikke fair som mange af tingene kører, for det er også i Danmark en pengemaskine ind imellem. det kommer vi ikke udenom. Men bare en gang imellem må vi også glæde os over vores sociale lille land, for det er det trods alt.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Ja, vi er meget priviligerede her i DK. Og hurra for det - Sov sødt ;-)