15. maj 2012

Man savner sku friheden og afslappetheden fra way back...

Som Ullas indlæg også fik mig til at tænke på. Jeg føler mig jo nærmest som en ravnemor, fordi vi lader vores lille fyr rende med Max ud og lege og han elsker det, fordi vi ikke løber vores børn lige i r.... og fordi vi lader dem skabe sine erfaringer selv. For som jeg skrev til Ulla; "Erfaringer er dyre købte og gode råd billigt til salg"...sitat Jacob Haugaard.


Som barn legede jeg udenfor med mine barbier, lavede huler tl dem, legede dåseskjul med min 3 år ældre fætter og hans venner, lavede selv bål i en ret tidlig alder og var en ninja til det, kørte træktoren i høsten, så de voksne kunne læsse halmballer på og det var svært for en forholdsvis ung dame, røg min fars smøger i smug og lavede mine egne af bambusblade og græs...ivvv, sov i telt uden midt på en en og rimelig tæt på en å, der nemt blev oversvømmet med 2 veninder, havde huler inde midt på halmloftet, hvor vi fandt ind igennem små kanaler, hvor vi kravlede....jeg kunne blive ved, for listen er uendelig med erfaringer vi gjorde os og jeg føler det har formet mit syn på hvordan det skal være og hvor afslappet det godt må være.2 kommentarer:

Madame sagde ...

Jeg har næsten de samme oplevelser med fra min barndom, som du fortæller om. Men der er nok ikke helt den samme frihed for børn, som der var tidligere. Der er fx meget mere trafik. Men børn har godt af at klatre i træer, bygge huler og få erfaringer uden, de voksne render i hælene på dem :-)

Rikke Bruun Berthelsen sagde ...

Madame: Tiderne ændre sig, det er klart. Men hvis rammerne er trykke nok, så ser jeg intet problem i at slappe lidt af og lade dem erfarer : )