10. september 2010

Nu med lynlås!!! og en hyldest til Herlev Hospital!!


Gud hvor er det rart at være hjemme ved mine 3 drenge og hvor har jeg savnet dem. Men når det er sagt, så har jeg jo da også haft nogle oplevelser i denne uge og har fået nye anekdoter på programmet til resten af livet. Men først lidt om operationen....
Mandag kl. 9.30 kyssede jeg Preben godnat på Herlev hospital. Jeg kom ind i et forberedelsesrum og fik lagt epidural i ryggen og det var stort set det værste der skete og slet ikke slemt. Jeg opdagede narkoselægen talte om børn, hus og sommer og så snork...sov jeg.
Jeg vågede lidt over 2 timer efter og var umiddelbart rimelig frisk og frisk nok til at ringe hjem, hvilket Preben bestemt ikke havde regnet med. Jeg lå på opvågningen et par timer måske og havde da lidt ondt, men var ret okay med det hele. Jeg fik sådan et panel bag hovedet og hørte afslappende musik og havde det rart. Preben var forbi og sige godmorgen igen og gik ret hurtigt, da man helst ikke må forstyrre for meget. kl. 16.00 var jeg igen på vej op mod min stue. Groggy og overvældet på samme tid.

Jeg fik ringet og skrevet rundt og pga. varmen på min stue fik jeg så også meget kvalme, som jo er helt normalt. de første dage lå jeg med slanger fra blære, ryg, drop i armen og ilt i næsen og følte mig en anelse låst og fik vild tit fnidder af bare at ligge der og have lidt ondt hele tiden. Tirsdag skruede de så lidt ned for morfinen og jeg kunne komme på wc uden hjælp, hvilket gik helt galt første gang hvor jeg brækkede mig, var ved at dejse om og lignede Elvis på samme tid...(læs gummiben). Så på dag 2 var jeg på benene og gik med dropstativ som en bedre 80-årig...men dog på benene.

Onsdag var jeg helt uden drop og anden til og afførsel og overlæge Morten sagde..."skal du ik snart hjem" og jeg tænkte ..hmm hvad med de 10 dage de talte om og nej...Rikke, du er jo ung og din krop kan klare det her, så hjem i morgen med dig. Nu sidder jeg og skriver herinde kl. alt for sent eller alt for tidligt om natten alt efter hvor 03.34 befinder sig på din skala, men jeg gik i seng kl. 21.30 og nu gad kroppen ikke ligge mere, så jeg få en kop kamillethe og lader ordene dale ned i bloggen om førhen.

De små anekdoter fra Hotel Herlev Hospital

2 søde gamle damer arm i arm og den ene holder et dropstativ mens de pludre om hvor kønt et par de er. Den ene i mormor-morgenkåbe og den andne i hvidt hospitalstøj. Begge nisser i den hyggelige udgave.

3 gamle drenge på stue 6, der godt kan sige "hold så kæft" med et glimt og vise sygeplejersken ind til vores stue, for at hunse.Jeg gik ind til dem og sagde i højt tonefald... nu skal I ikke komme for godt i gang!

Gamle Søren som jeg gav mælk og kaffe, da han modløst stod ved sin "talerstol" og ikke kunne overskue det hele selv.

Gamle mennesker i 4 dage og den visdom gamle mennesker har var der et sted i luften...utalt, for de var syge og deres person var gemt lidt væk...men Inger Lise på min stue, der var tapper og Bente der var bramfri og malende om alt hvad hun fortalte.

Personalet....
Hanne med det gode humør, der havde et godt tav på drengene i stue 6
Jette, der var effektiv, skrap og dygtig
karen, der var empatisk og varm
Joan, der gav sig tid og var meget nærværende
"Den skånske frækkert", der var vims og som jeg ikke fattede en mester af hvad sagde
Mads, der var hurtig og rar
Mark, der var kvik og arbejdsom

Overlægerne Morten, der havde humor og var dygtig og Magnus (den svenske filur), der er varm og venlig og jeg tror han har gjort det hele godt. Han har trods alt fjernet en tumor på størrelse med min knyttede hånd og 20-30 cm. tarm i et rod af tarme, som jeg nødig ville lægge på plads igen. Hatten af for afd. D113 og alle de andre jeg så på min vej : )

3 kommentarer:

Michael sagde ...

Hvor er det dejligt at høre at alt forløb godt Rikke, og at du stadigvæk er ved godt humør, og overmere har overskud til at takke personalet for god pleje.
Rigtig god weekend.

BedstesBlog sagde ...

Dejligt at høre, at din operation er godt overstået! Fortsat god bedring! Hvor er det nogle skønne billeder af dine drenge.

Randi

Lavendel sagde ...

Rigtig godt at læse - fortsat god bedring! knus