28. januar 2010

Blogawards bliver man da aldrig træt af...+ jeg tager gerne imod råd..


...og især ikke de søde begrundelser som...Mamalover som jeg også har fulgt med hos længe og som bare skriver så fint og roligt om sin hverdag...
Det er Kamilla der skriver de søde ord. Tak : )
Det er jo fantastisk at modtage en krea-award og især når jeg nu ikke er særlig krea ; )Jeg skal lige overveje hvem der skal have den næste gang...så må jeg opdate oplægget senere.

UPDATE: Så fik jeg taget hul på oprydningen og hvis jeg nu går til og fra her i løbet af dagen, så når jeg nok en masse. Nu er der pudset glasbord, glasskål, tørret lidt støv af og ryddet en smule op. Så langt så godt.
Først 7 ting om mig selv traditionen tro : ) For man skal linke til den man modtog awarden af...det er gjort, skrive 7 ting om sig selv, videregive awarden til 7 eller så mange jeg vil og kan og vise awarden på bloggen : )

1) I mange år har jeg haft sådan en følelse af, at være glamourøs..sådan en grund tilstand uden af virkeligheden stemte overens. Jeg elsker også glimmer, fest og farver.
2) Har i mange år været love-aholic og er meget romantisk sådan inderst inde og er virkelig dårlig til overraskelser.
3) Hvilket fører mig hen til min trang til at være i kontrol og have kontrol...men det hjælper at have født to børn, have en psykose og opleve ting med børnene, hvor jeg absolut ikke er i kontrol. Så måske jeg er i bedring : )
4) Jeg tænker over indretningen i den lejlighed vi er skrevet på til hver dag nu. Når nu livet har formet sig således, så glæder jeg mit rigtig meget til at det skal være vores hjem og gøres rigtig flot.
5) Har altid tænkt meget over døden.
6) Gør det ikke mere i så stor stil, men før hen snakkede jeg rigtig meget med mig selv. Fik virkelig debateret en masse ting på lange gåture med mine forældres hund. Hvor skørt er det ik lige.
7) Nyder virkelig at være en lille familie. Jeg elsker mine 3 drenge overalt og følelsen er ubeskrivelig : )

Jeg smider awarden videre til...

Maminka - Jeg er ny hos dig - men jeg kan li' det..Tak Louise, fordi du skriver nogle gode og inspirerende indlæg om det man måske endda ikke taler om : )

Ann-Christine - og det samme gælder her, ny men allerede hooked. Opdagede dig som halvdelen af Maminka, men er gået solo med din egen hjemmeside, med samme ærlighed og emner der kommer mig rigtig meget ved : )

Camilla - for flotte billeder, søde kommentarer og en blog der gør mig glad : )

Anne Mette - for dit  flippede og helt igennem gennmførte indretning,
din ærlighed og åbenhed omkring dit liv.


Jeg er nemlig sådan lidt underlig til mode i dag. Svært at forklare. Men f.eks. så er afleveringen ikke gået godt i dag igen. Han græder og er helt ude af den over at være startet i børnehave og det virker på pædagogerne som om, at det ellers går fint. Men han vil bare ikke give slip..Som Jacob Haugaard sagde i Ibens Harem; Erfaringer er dyre købte og gode råd billigt til salg.
Men kom glad med de billige gode råd : )
Jeg svømmer i ting, der godt kunne bruge et godt råd...

Hvordan får jeg afleveret Max, så han hurtigt kan komme i gang med dagen
og bliver mindst muligt ked af det?

Hvordan tackler jeg hans selvstændighed eller nærmere stædighed ift. krav?
Jeg har jo læst bøgerne og er jo også pædagog, men ved min gud, hvor får jeg tit reageret dumt og voldsomt. Jeg glemmer alt om at det faktisk ikke hjælper en fis at blive gal og snakke med store bogstaver på en stædig lille bandit. Lige så sød og mild lige så streng kan han virkelig være.

Mathias vil ikke sove i barnevognen, når jeg sætter ham dernede. Han taber sutten og så græder han og så giver jeg op allerede der, for vi bor jo på 2. sal. Så man render ikke i pendulfart..eller gør man?

Jeg går også og funderer meget over mine børns skolegang. Arbejder jo selv på en meget stor skole. Der er 2 privatskoler i vores nærhed, som har fanget min interesse. Den lille skole og Kvikmarkens privatskole. Så der skal vi vises rundt. Man skal jo dælme skrive dem op nu inden løbet er kørt. Men det er godt nok tidligt at skulle tænke de tanker synes jeg.

Ja og så bliver tingene vist også forstærkede af, at her roder og jeg nok lige bør tage at rydde op, for jeg får nok ikke gjort rent og ordnet vinduer, som jeg burde. Det alene er nok til at skabe minusenergi inden i mig. Hader når det roder og er beskidt. men det der ikke larmer kunne jeg da begynde på og så må vi svinge støvsuger mm. i weekenden.

5 kommentarer:

mette b sagde ...

Ja, jeg er/var jo også lærer, så jeg har også læst alle de der bøger og er skidego til at håndtere alle de andres børn... he he

Jeg tænker om Max, at han kan mærke at du er usikker i afleveringsøjeblikket (og det kan jeg f*** fiseme godt forstå) og derfor reagerer han med gråd.

Han fortæller også, at han selv er usikker med det nye ved at græde.

Jeres reaktioner er jo helt naturlige og nu skal du takke dig og Max for, at I er i stand til at fortælle hinanden, hvordan I har det med denne nye situation.

Og så kommer Klogeåge lige frem af tågerne:
Hvis du beslutter dig for (helt inde i sjælen), at det er rigtigt og godt, at han skal være i børnehaven, vil din stemning blive overført til ham og han kan så falde til ro.
Hvis du er usikker, kommer han ud på tynd is, for "hvorfor skal jeg det her, som mor ikke er sikker på er godt?"

Jeg håber det kan hjælpe og jeg ville ønske, at mine bh-pædagoger havde hjulpet mig, da Bellamin startede i børnehaven.

Hvis ikke det hjælper en hujende fis, kan du jo glæde dig over at rådet var ganske gratis ;o)

MHT skolevalg: Hvis det koster gratis at skrive poderne op på privatskolerne, så gør det og tag stilling, når tiden kommer :)

Kærlig hilsen Klogeåge aka Mette

Rikke Bruun Berthelsen sagde ...

Mette: Tak for gode råd : ) Du har da ret i, at børn mærker mange ting og jeg er ihvertfald ikke bevidt om eller tænker at det ikke er godt med bh. Men jeg er nok utryk med hvordan lille Max skal klare sig. F.eks. siger han hej til de andre store børn om morgenen og de svarer ikek og det gør mig ked af det, når han så gerne vil dem. Ja, flere småting tænker jeg da er stort og skræmmende for ham. Så jeg må prøve at lade som om det hele er godt. Godt råd. MHT- skolen koster det vist 2-300 kr at blive skrevet op, men jeg tror da vi gør det og tager stilling senere, for begge skoler indeholder flere af de ting jeg/vi værdsætter : )
Tak kloge-åge..kram

mette b sagde ...

Klogeåge, tror også at man selv er den allerallersidste, der er bevidst om de signaler man sender. Egentlig ret åndssvagt og uhensigtsmæssigt...

Rikke Bruun Berthelsen sagde ...

Mette: Ja, det tror jeg da du har ret i. Skide upraktisk når man virkelig kunne hjælpe sig selv ved at vide det. Men jeg syns i andre sammenhænge, at jeg indimellem godt ved hvad jeg udsender..ikke at det stopper de åndsvage ting jeg udsender alligevel ; )

Lavendel sagde ...

Rikke - man overfører helt ubevidst ting og følelser. Du fortæller at Max ligner dig!!!!
Mibn far har en lille gravhund, som han påstår er et frådende vilddyr, når den møder andre hunde.....jeg har også oplevet det, når vi går tur sammen.
MEN sammen med mig og mine hunde, kan han møde andre helt stille og roligt...
Min far er nervøs - det forplanter sig hele vejen ud gennem hundesnoren til den lille vovse, som reagerer med at vov-ve højt og inderligt. Den kan også mærke, at noget er i gære hos dens "far"...ja, jeg sammenligner jo ikk eMax med en hund, men jeg tror at han er lige så fintmærkende. Er enig med Mette
knus og "Keep Calm and Carry on" :-)