15. maj 2008

Lethed i mit sind

Jeg vil fortælle om min forunderlige verden. Måske er det fordi jeg er positiv eller min lykke er vendt. Men mine skibe sejler i den rigtige retning og jeg føler mig dagligt som en sommerfugl - let, smuk, glad og fri. Det er bare sådan en lettelse at være hvor jeg er lige nu.
Glæden er ikke mindre i dag, da jeg har fået klarhed over flere ting omkring mig selv. Jeg havde mit første møde med min psykiater. Hun virker sød og meget ærlig. Det alene kan jeg li' hende for. Jeg fortalte hende min historie; om psykosen, attakket, senere depressionen, der blev tydelig og tankerne omkring mit liv og om at den depression måske har været min ledsager i en del år. Hun spurgte meget til om jeg havde et overforbrug, når jeg var glad, om mine humørsvingninger osv. Hun mener, at det vigtigste for mig er ro, søvn og ingen stress. Da jeg fortalte om, at jeg egentlig gerne ville i gang med blive gravid til Jul, var hun ærlig og sagde, at det ville hun stærkt fraråde. Da vi ikke har brug for endnu en, der ikke vil sove til tider og den belastning det er at være gravid, føde og blive mor til endnu et lille barn er ikke godt for mig. Hun holdt fast i, at jeg skulle passe meget på mig selv og undgå at sætte mig i stressede situationer. Min søvn var rigtig vigtig. Jeg skal trappes ned i mine antispykotiske piller, da den dosis jeg får ikke kunne holde en psykose væk uanset hvad. Så er det bedre at stoppe helt, hvis jeg da ellers kan sove uden dem. Men der er jo heldigvis andre naturlige midler at tage i brug. Jeg skal ud til hende om 3 uger og det er dejligt at være i gode hænder. Hun gav mig en fornemmelse af, at hun mener at det er noget jeg måske skal passe på, tage medicin for og forebygge resten af mit liv uden at sige det direkte. Men hun var omkring manio-depressivitet tror jeg. Når og hvis vi skal have flere børn skal hun og evt. en psykolog følge mig og det gør mig meget tryk og glad, for vi ville ikke kunne klare sådan en tur igen.

2 kommentarer:

Losarinas mor sagde ...

Hvor er det dejligt, at sådanne behandlere findes derude. Godt, at du føler dig i trygge hænder. Blev helt glad, da jeg læste dit indlæg :-)

Rikke Bruun Berthelsen sagde ...

Ja, det har det også godt med det. Men langt hen ad vejen har jeg vist været heldig.