1. maj 2008

Lavendels egenskaber

Her hos os handler det meget om den gode søvn. Jeg har læst følgende på http://www.webwitch.info/ om lavendel. Det skal vi have dryppet i Max's bad i aften, jeg skal bare have købt noget rigtigt lavendel, mit er noget der er fra en lignende blomst, da jeg så forkert. Det hedder nemlig næsten det samme ; )

Lavendel (Lavendula Augustifolia)
Lavendel er de æteriske oliers universalmiddel. Den har været værdsat siden antikken for sin friske milde duft. De tørrede blomsterhoveder blev båret af mange mennesker under pesten for at holde sygdommen borte. Oliens bakteriedræbende evne gør den også velegnet ved en lang række infektioner. Lavendelposer er stadig almindelige i skabe og skuffer med sengetøj. Plantens insektfordrivende egenskaber holder møllene på afstand.Duft: Frisk og urteagtig, blid og blomsteragtig
Fysisk:
Lavendel er den mest alsidige, højest skattede og mest anvendte af alle de terapeutiske æteriske olier. Den genopretter balance i alle kroppens systemer. Dens antiseptiske, antibakterielle og smertestillende egenskaber gør den værdifuld til behandling af sår og rifter, forbrændinger, blå mærker, bumser, allergi, insektstik og halsbetændelse. Fremmer heling af huden ved forbrænding og solskoldning. Effektiv mod forkølelse, influenza og slimhindebetændelse. Lindre ved bronkiale problemer, høfeber, slim og astma. Blandet med merian lindrer den smerte, også ved forstuvning, gigt og menstruation. Stimulerer produktion af galde og hjælper ved fordøjelse af fedt. Kan sænke blodtrykket og forhindre hjertebanken. Forebygger og lindrer mavekramper, kvalme og fordøjelsesbesvær. Efter en fødsel er det godt at tage sidebade med lavendel blandet i fløde eller honning . Et godt insektdrivende middel. Kan også påføres direkte på stik, bid, sår og blå mærker. Lavendel forstærker andre oliers effekt, som bjergkrystal gør med sten og krystaller.

Psykisk:
Lavendel er beroligende, dulmende, antidepressiv, og følelsesmæssigt afbalancerende.
God mod anspændthed, depression, søvnløshed, hovedpine og stress. Nyttig ved humørsvingninger og ustabilitet. Lavendel er egnet til personer, som har et stort kreativt potentiale, men som ikke er i stand til at bringe det til udfoldelse på grund af tilbageholdenhed
Kan fremme en god nattesøvn og lindre ved hovedpine.

Spirituelt:
Lavendel opfordre til individets udfoldelse, perfektion og ligevægt. Bemærk: Lavendel er generelt sikker for alle aldersgrupper, men nogle få høfeber- eller astma patienter kan være allergiske. Fortyndes kraftigt, hvis den bruges sammen med homøopatiske midler. Bør ikke anvendes ved for lavt blodtryk.
Jeg må lige få bestilt noget olie med Lavendel, for det er bare så godt for så mange ting ; )

1 kommentar:

Jeannette Mariae sagde ...

Anvender lavendel til alt her. Elsker duften, kan næsten ikke få nok. Er super i til dampbade, når slimhinderne er helt udtørrede og luftvejene skal åbnes. Sammen med kamille er de faste ingredienser her ;-)