27. maj 2008

Hvorfor blogge?

Lånt af Madames huskeblog http://huskebloggen.blogspot.com/. Det er vel altid godt at spørge sig selv hvorfor man gør som man gøre. Reflektionen er et vigtigt element i vores liv.

1. Hvor længe har du blogget?
Ca. 4 måneder


2. Hvad inspirerede dig til at gå i gang med at blogge?
Jeg faldt over Jeannette Mariaes Gæstebud og hende kendte jeg i forvejen ad anden vej, så fik jeg også lyst til at prøve det. Jeg var fra min læge blevet opfordret til at skrive dagbog, da jeg skulle i gnag med at tage lykkepiller og så ville det være et godt redskab til at følge deres virkning og jeg ved at en dagbog er meget nyttigt for mig, men jeg får det bare ikke skrevet i hånden.

3. Hvad betyder det at blogge, for dig?
Jeg føler en kontakt med omverdenen, selvom jeg bare er herhjemme. Mange måneders indelukkethed og depression har fået lov til at slippe ud på denne måde og det betyder rigtig meget, at jeg kan læsse af og føle at jeg kan fjælpe, inspirerer og være et lys for andre måske. Jeg får noget ned på "papir" pg det er ren terapi for mig - også selvom jeg ikke skriver om ting der er meget private. Jeg er meget åben og har ikke mange ting for kært andet end de skal skrives her. Men det er det gode ved bloggen, for det er mit univers.

4. Hvad skriver du om i din blog?
Hele mit liv stort set. Jeg prøver på at bevare den positive vinkel hele tiden. Det skal være om ting der gør mig glad. Men der sniger sig da også ting ind, der er svære for mig eller frustrerende. Men det er så der hvor jeg får luft og kan

5. Er der noget, du helt sikkert ikke vil skrive om?
Det er der nok. Men det er mest grimt jeg ikke vil skrive. Altså vulgært, negativt mm.

6. Skriver du, eller har du skrevet traditionel dagbog?
Ja, i korte perioder. Men jeg holder aldrig ved det desværre.

7. Bruger du bloggen til noget af det, som du ville bruge en almindelig dagbog til? – Eller måske helt som erstatning?
Nej, det er betemt ikke en erstatning, for der er jo så meget mere, som ikke kun er til mig herinde. Der er noget som andre også kan bruge - vil jeg tro.

8. Er der perioder hvor du skriver mere på bloggen end andre?
I starten var det jo meget spændende og der blev der blogget rigtig meget. Men nu hvor jeg er begyndt på arbejde er der ikke så meget tid mere. Men jeg får da skrevet lidt stadigvæk. Måske skriver jeg mener når der er problemer og mindre når der sker for meget omkring mig, for så er der ikke tid.

9. Hvis ja, er der noget særligt der er karakteriserende for de perioder, hvor du skriver mere? – Hvilket?
Tiden er altafgørende. Jeg får skrevet mest de aftenen der er tid.

10. Hvilken betydning har det netværk, du har etableret igennem din blog, for dig? Jeg er glad for de kommentarer og den inspiration man får.

11. Hvordan bruger du det netværk, du har etableret via bloggen?
Jeg kommenterer på deres blogge, får gode idéer og bliver i hør grad inspireret af dem jeg kigger med hos.

12. Hvad betyder de kommentarer du får på din blog for dig? – Bruger du dem til noget?
Ja, til eftertanke og bruger også de gode idéer der kommer. Jeg synes det gør mig gæad, når folk kommer og kommenterer på noget jeg tænker og skriver.

13. Gør du dig overvejelser om hvem der læser din blog, når du skriver?
Næ, det gør jeg ikke. Jeg har kun i sinde at skrive pæne ting om de mennesker jeg omtaler og så kan det jo ikke skade. Mine tanker af anden karakter hører ikke hjemme her.

14. Er der bestemte personer eller målgrupper, du henvender dig til?
Mødre, kvinder, spirituelle mennesker, positive mennesker, miljøbevidste mennersker - alle der kigger forbi er velkomne og jeg er rimelig alsidig, så der kommer emner af enhver art.

15. Gør du dig nogle overvejelser om det at være 'online'? – Hvilke?
I forhold til at blotte sig selv føler jeg ikke jeg har så meget at skjule. Jeg blotter ikke min familie eller venner på nogen negativ måde. Passer også på med billeder der kan virke alt for stødende. Jeg føler det er et perfekt medie til sådan en som mig, der gerne vil dele sit liv og selv vil bestemme hvordan, hvor tit og hvor meget.

16. Har du gjort dig nogle overvejelser om webloggen som medie (hvorfor bloggen frem for mail, hjemmeside eller andre måder at kommunikere på?
Det er meget levende og meget personligt. Jeg synes det er et fremragende medie.

17. Er der andet, du synes vi bør vide om dig, mht. din blog?
Jeg gør nogle ting nu i mit liv, som jeg ikke ville tage mig sammen til før bloggen. Jeg skriver nemlig at det er det jeg gør og så føler jeg, at nu bliver jeg nødt til at gøre det, for nu er det put in the open og det er virkelig godt. jeg er blevet mere positiv - fordi jeg søger de postive historier i mit liv nu, så de kan nedfældes her ; )

2 kommentarer:

Jeannette Mariae sagde ...

Jeg synes, det er meget interessante svar, du har nedfældet på spørgsmålene.

Det er fint at gøre sig overvejelser og måske det var en ide at gøre det til en vane at bevidstgøre sig om, hvorfor man egentlig blogger - fx. 1 gang om året.

Spørgsmålene kunne jo være en skabelon.

Tak for svarene, Rikke og tak for dine hilsner på min blog ;-)

Rikke Bruun Berthelsen sagde ...

Ja, det var da nogle gode spørgsmål jeg fandt hos Madame. Fint at reflektere. Det gør vi jo over alt andet i vores liv ; )