18. april 2008

Nye tendenser...

I går efter programmet med Jørn, Mads og Anni må jeg sige, at jeg alligevel tog hatten af for Anni, der virkelig søgte hjælpen denne gang. Desværre er samfundet lidt for large i forhold til det at blive forældre. Der burde nok nogle skrappere regler til. Jeg er så strid, at jeg mener man burde testes. Der skulle tages nogle tests af ens psyke mv. og når man så har det i orden og er blevet gravid, skulle der nogle omfattende kurser til, hvor barnets tarv skulle på banen, samt opdragelsen. Jeg mener at hvis et barn får grænser og masser af kærlighed, så er man godt på vej. Jeg siger ikke, at man skal være totalt ovenpå for at få børn, men man skal kunne magte opgaven og kunne vokse med opgaven ellers er barnet bedst tjent med ikke at komme til verden. Ja, det er min holdning ; )
Nu vi taler om gode tendenser, så ville jeg ønske at det blev trendy ikke at være voldelig, ikke at være umoralsk, ikke at tage stoffer. Det ville klæde vores samfund med nogle høje moralsæt og nogle unge, der havde nogle gode tanker om sig selv og deres fremtid. Det er der sikkert også mange der har, men der er nu også mange der har det rigtig svært. Desværre er tendensen at spiseforstyrrelser, druk, stoffer, vold, kidnapninger, mennesker der bare bliver væk, røverier i private hjem og meget andet, der skal fylde vores bevidsthed. Det ville jeg virkelig ønske kunne blive utrendy og so last year.

Miljøet er virkelig på vej til at blive nogdet, der er på alles læber og sådan håber jeg, at det bliver ved med at være. Det skulle gerne blive et fælles mål, så kan vi være sammen om det i stedet for de negative ting. De sunde tendenser er også mere og mere på vej. Men det ideelle billede for mig ville være, at alle samfundslag have lysten til at være sunde og raske, at skoler fik indført sundt mad og mere motion. Det ville være smukt, hvis man sank priserne på alt hvad der var sundt og godt for os og satte priserne op på tobak, sprut og andre usunde ting. Sukker, slik, sodavand osv. Det er bare et par af mine mål for fremtiden ; )


3 kommentarer:

Anja ligenu sagde ...

Så er der bare lige dette enkle spørgsmål:

Hvem definerer sundhed? Hvem definerer hvornår for meget er for meget og hvornår en mor ikke er en god mor?

For det kan godt være at der i medierne vises grelle eksempler, og at det er helt på sin plads i nogen tilfælde at træde ind som myndighed og træffe en beslutning der griber ind i den enkelte families integritet, men vi skal passe meget på med ikke at lade denne ramme være en generel ramme.

Rikke Bruun Berthelsen sagde ...

Ja, så længe der er mennesker er der jo også forskellige holdninger til forskellige sager og dette er udelukkende mit ønske, at man så lidt mere på barnets tarv. Det er sat meget på spidsen og er meget generelt, det jeg har skrevet, for det er hvad jeg kunne ønske. Men jeg har ikke sagt, at det er realistisk og at det er det rigtige. For det er jeg da heller ikke sikker på, at det er. Men nogle gange så får man dt bare sådan - selvom jeg er meget social og meget næstekærlig - at det bare bliver for meget vold, for meget svigt. Så betragt det bare så min lille ønskeverden, andet er det ikke ; )

Anja ligenu sagde ...

Rikke - jeg kan godt forstå dit ønske og jeg har stor respekt for det :-)

Tag blot min kommentar som en refleksion over dit skriv - ikke som en personlig feedback :-)

Knus