13. marts 2008

New York vs. Danmark


Det er vist mere noget, ader har fascineret mig ved deres system. Når du går ombord på en bus skal du have aftalte penge ellers kommer du ikke med. Chaufføren kører bussen og har intet med penge at gøre. det vildeste er, at de virkelig har respekt omkring det. Der er et skilt i bussen, at hvis du rører chaufføren eller på nogen måde kommer i klammeri, så får en du en fængselsdom på 6 år. Det kunne man nok lære lidt af herhjemme, hvor det ikke ligefrem er trygt at være chauffør en lørdag aften.
Mie og jeg var engang med bussen ind til København, hvor vi skulle i byen. Vi var ret fulde og sad og pjattede foran i bussen. Ved Høje Gladsaxe kom der en gruppe drenge ind og var fra starten ret larmende. Foran os kom der en kvinde og hendes lille barn ind og efter kort tid landede der en stryger lige foran kvinden og hun gav et skrig fra sig, da den sprang. Der sad to unge piger bagved os og den ene brokkede sig over dem, hvorefter de kom ned og hun blev spyttet i hovedet. Jeg mener ikke Chaufføren fik ringet til politiet, inden de stod af ved Nørrebro station. Men vi var stået af hvis de ikke havde gjort det, for vi var rigtig bange og ikke særligt fulde mere. Men sådan noget sker bare så tit og det er bare så ubehageligt.
Jeg har hørt fra en tidligere kollega, at han var ude for noget lignende. Chaufføren benyttede sig af, at de splittede hele bussen ad og ikke lagde mærke til hvor bussen kørte hen og så satte han dem af på den nærmeste politistation. Sejt.

Ingen kommentarer: